Τηλέφωνο   6946707634

Διαδικασία συγκομιδής στους ελαιώνες μας:

eleiolado times epidauros

Step 1

Αρχικά στο χωράφι απλώνουμε τα δίχτυα και Χτενίζουμε τα κλαδιά της ελιάς με τα μηχανικά χτένια
agourelaio elies ladi

Step 2

Αφού ολοκληρωθεί το ρίξιμο του καρπού, μαζεύουμε τα απλωμένα δίχτυα σε σωρό για καθαρισμό από τα κλαράκια και τα φύλλα. 

elies koskinistra

Step 3

Ρίχνουμε τις ελιές πολύ προσεχτικά για να μην «τραυματιστούν» σε μια μεταλλική κατασκευή με πλέγμα που ονομάζουμε "κοσκινίστρα".
ladi tenekedes timi

Step 4

Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ειδικά σακιά, συνήθως 50 κιλών και τις μεταφέρουμε με δικό μας φορτηγάκι στο ελαιοτριβείο

Aποδεικνύουμε τα λόγια μας... με μια σταγόνα λάδι

 

Γιατί να μας επιλέξετε

  • Δεν ραφινάρουμε το λάδι μας

    Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος!

    Οι μοναδικές διαδικασίες παραγωγής του λαδιού μας είναι τα στάδια παραγωγής στο ελαιοτριβείο. Δεν χρησιμοποιούμε διαλύτες, ανάμειξη με άλλα έλαια και οι πωλήσεις ελαιολάδου αφορούν μόνο φρέσκο λάδι της φετινής χρονιάς.

  • Οι ελαιώνες μας βρίσκονται σε ονομαστικά προστατευμένη περιοχή (ΠΟΠ)

    Εξαιρετική ποικιλία μανάκι

    Εκτός από την εξαιρετική ποικιλία μανάκι, εκείνο που κάνει την γεύση και την ποιότητα του ελαιολάδου να διαφέρει από τόπο σε τόπο, είναι το έδαφος και το μικροκλίμα τις περιοχής. Την ίδια για παράδειγμα ποικιλία έχουν φυτέψει σε όλα τα μέρη της χώρας μας ή και σε άλλες χώρες. Η διαφορά όμως του λαδιού σε γεύση και οσμή είναι τεράστια. Το λάδι μας που έχει ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση, σε πολύ κοντινή περιοχή ελαιώνα δεν θα έχει αυτή την υπεροχή, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τις ίδιες μεθόδους καλλιέργειας.

  • Δεν μαζεύουμε χαμωλιές

    O καιρός είναι άλλοτε σύμμαχος κι άλλοτε εχθρός. Την περίοδο της συγκομιδής, αν υπάρχουν βροχοπτώσεις, οι ελιές πέφτουν από το δέντρο και μένουν αρκετό καιρό στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σαπίζουν. Όταν μαζεύονται κι αναμειγνύονται με λάδι που προκύπτει με ράβδισμα, αλλοιώνουν την γεύση και την ποιότητα του λαδιού.

  • Συλλέγουμε αυθημερόν τον καρπό από το δέντρο

    Πολλοί παραγωγοί «στρώνουν» τα χωράφια με δίχτυα, τα οποία αφήνουν βδομάδες κάτω από τις ελιές, ώστε να μην χάνεται ο καρπός που ξεκολλάει και πέφτει από κακοκαιρία, βροχή ή αέρα. Ο καρπός που παραμένει χτυπημένος και βρέχεται για μέρες ή σαπίζει ή «ασθενεί» από τον πρωινό πάγο (παγωμένες ελιές) επηρεάζει εξαιρετικά αρνητικά την ποιότητα του λαδιού, τόσο σε οσμή όσο και σε γεύση.

  • Μεταφέρουμε αυθημερόν τον ελαιοκαρπό στο ελαιοτριβίο

    Οι περισσότεροι παραγωγοί ελαιολάδου, όταν τελειώνει το ελαιομάζωμα της μέρας, τα τσουβάλια με τον ελαιόκαρπο ή τα αφήνουν αρκετές μέρες μέσα στον ελαιώνα μέχρι να μαζέψουν μια ικανοποιητική γι' αυτούς ποσότητα ή τα μεταφέρουν και τα στοιβάζουν στον προαύλιο συνήθως χώρο του ελαιοτριβείου. Το πέρασμα των ημερών, ο μη αερισμός του καρπού και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, προκαλούν σάπισμα της ελιάς, με αποτέλεσμα την οσμή και την ανεβασμένη οξύτητα ελαιολάδου. Ο δικός μας καρπός μεταφέρεται κάθε απόγευμα από τους ελαιώνες μας στο ελαιοτριβείο και παράγεται το ελαιόλαδο αυθημερόν ή το πολύ την επόμενη μέρα.

  • 1

Οι καταναλωτές συνηθίζουν και ορθώς πράττουν, να μην εμπιστεύονται το μη τυποποιημένο ελαιόλαδο από εμπόρους, γιατί δεν μπορούν να είναι βέβαιοι αν έχει ή όχι νοθευτεί. Γι' αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί η πώληση «χύμα» ελαιολάδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι επιτρέπεται ΜΟΝΟ από τους παραγωγούς.

Νοθευμένο ελαιόλαδο είναι το ελαιόλαδο στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί προσμίξεις άλλων ελαίων κατώτερης ποιότητας (πχ σπορέλαιο) ή νερό ή ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο της υγείας και εμπεριέχει την εξαπάτηση του καταναλωτή, είτε ως προς την ποιότητα, είτε ως προς την σχέση τιμής-ποιότητας.

Εκείνο που είναι ύψιστης σημασίας, δεν είναι η συσκευασία του ελαιολάδου, αλλά η γνώση της πηγής του.

Λίγοι είναι οι καταναλωτές που γνωρίζουν για παράδειγμα ότι το Αγνό ή Γνήσιο ελαιόλαδο είναι πρόσμιξη παρθένου και ραφιναρισμένου ελαιολάδου.

Ραφιναρισμένο ελαιόλαδο είναι το λάδι που έχει επανεστεροποιηθεί με διαλύτες, έχει υποστεί αποσμοποίηση, αποχρωματισμό, έχει επεξεργαστεί σε κενό αέρος ή έχει αναμειχθεί με άλλα έλαια (όπως το σπορέλαιο).

Κι όμως, οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν τέτοιο «γνήσιο» λάδι από το super-market, θεωρώντας ότι είναι παρθένο ή χύμα ελαιόλαδο από εμπόρους και λαϊκές αγορές, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική του προέλευση και το τι λάδι τελικά καταλήγει στο πιάτο των παιδιών τους καθημερινά.

Επειδή η αξία του ελαιολάδου για την υγεία μας είναι γνωστή και η χρήση του στην διατροφή της οικογένειάς μας καθημερινή, έχουμε υποχρέωση να γνωρίζουμε τι είναι «νοθευμένο» στο τραπέζι μας.

Δεν μπορεί κανένα ελαιόλαδο να συγκριθεί με την γνησιότητα του λαδιού που έρχεται στο πιάτο σας από τον ελαιώνα του παραγωγού που εσείς επιλέγετε.

Αρκεί να μην αγνοείτε τις προϋποθέσεις!

 

• Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία που δεν έχει ούτε ένα... ελαιόδεντρο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει ελαιόλαδο γερμανικό.

Πως είναι δυνατόν να εισάγουμε ελαιόλαδο από μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο; "Δυστυχώς οι κερδοσκόποι που λυμαίνονται το χώρο για άλλη μια φορά κατάφεραν να εμφανίσουν ότι φέρνουν λάδι από τη Γερμανία που κατά την άποψη μας δεν είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο" αποκαλύπτει ο κύριος Γονιωτάκης και συνεχίζει "είναι κακής ποιότητας λάδια ή ακόμη και υποβαθμισμένα σπορέλαια τα οποία οι επιτήδειοι που τα φέραν στη χώρα μας, τα έφεραν για να τα ανακατώσουν με ελληνικό λάδι και να το ρίξουν στην ελληνική αγορά.

newsit.gr

 

• Νοθευμένο τυποποιημένο λάδι Καλαμάτας

Μετά την αποκάλυψη του νοθευμένου ελαιολάδου που κυκλοφορούσε στην αγορά της Νέας Υόρκης, με το εμπορικό σήμα LAKONIA και ονομασία προϊόντος extra virgin oil KALAMATA, οι κυβερνητικοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Μεσσήνιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς «έσκισαν τα ιμάτιά τους»... Επειδή όμως και η υποκρισία έχει τα όριά της, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι ανάλογη περίπτωση νοθείας με δήθεν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο υποτίθεται ότι είχε εξαχθεί από την Καλαμάτα, με το εμπορικό όνομα Castella, είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2010.

4epohes.com

 

• Τρώμε νοθευμένο ελαιόλαδο από παράνομες εισαγωγές

Μεταξύ των νοθευμένων λαδιών βρέθηκε και ένα ελληνικό λάδι. Πρόκειται για το «Αιγαίο» οι εισαγωγείς ελαιολάδου το απέσυραν από την αγορά αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν από το εργαστήριο για την σύστασή του. Σύμφωνα με την χημική ανάλυση, το λάδι «Αιγαίο» βρέθηκε να έχει αυξημένα οξέα και η ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην συσκευασία του δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

neoskosmos.com

Απόσμηση ελαιολάδου είναι μέθοδος αφαίρεσης δυσάρεστων οσμών από κακής ποιότητας λάδι, ώστε να μετατρέπεται ευχάριστο στην οσμή και στη γεύση. Οι οσμές εξατμίζονται με κάψιμο του λαδιού σε κενό οξυγόνου με μεγάλη ταχύτητα.


Γνωρίζετε ότι:

aposmisi-ladiΤέτοιο λάδι πωλείται στα ράφια και το καταναλώνετε με ετικέτα Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο. Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν, να πούμε ότι δυστυχώς επιτρέπεται να πωλείται ως τέτοιο (ραφιναρισμένο) και να το ονομάζουν έξτρα παρθένο επειδή εξακολουθεί να έχει χαμηλή οξύτητα κι αυτό γιατί αναμιγνύεται με μικρή ποσότητα πραγματικά έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Ωστόσο, δεν έχει καμία διατροφική αξία, γεύση, χρώμα, οσμή παρόλο που πιστεύουμε ότι αγοράζουμε το καλύτερο λάδι.


 

Αλκυλεστέρες καθορίζουν την ποιότητα του λαδιού και είναι ένδειξη απόσμησης

Οι αλκυλεστέρες είναι ένας σημαντικός δείκτης της ποιότητας του λαδιού, που σχετίζεται άμεσα και με την απόσμηση. Ένα λάδι του οποίου οι αλκυλεστέρες είναι πάνω από 20-40mgr/lit (τόσο συνήθως είναι ένα καλό ελληνικό ελαιόλαδο) είναι ένδειξη χαμηλής ποιότητας, αλλά και ένδειξη πιθανής απόσμησης του ελαιολάδου.

Ένα λάδι με απόσμηση όμως που είναι μείγμα με ποσότητα ποιοτικού ελαιολάδου, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και αποτελεί νοθεία.

 

Απάτες με αποσμημένο ελαιόλαδο

Κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, όπου έχουν λάδι με πολύ μεγάλο δείκτη αλκυλεστέρων (πάνω από 150mgr/lit), το αναμιγνύουν με ελληνικό ελαιόλαδο (το όριο της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι 75mgr/lit) και το πουλούν πλέον ως έξτρα παρθένο, είτε ελληνικό, είτε πχ Ιταλικό. Πολλά από αυτά τα λάδια τα κάνουμε κι εδώ εισαγωγή και τα αγοράζουμε από τα ράφια.

 

Ελαιόλαδο τιμή, Νοθεία ελαιολάδου, Παράνομη τυποποίηση λαδιού σε super-markets, Ανακλήσεις από τα ράφια

 

• Ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου με σογιέλαιο

ladi-notheia-2013

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα – μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

kathimerini.gr (2013)

 

• Ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου με σογιέλαιο

parnwnas-elaiolado2Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΑΡΩΝ 84 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

 kathimerini.gr (2013) 

 

• Νοθευμένο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο ανακαλείται

liondentroΤο προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία του 1 λίτρου και με ημερομηνία λήξης 30-12-2014, παρασκευάζεται από την εταιρία «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ», 2ο χλμ. Κιλκίς - Πολυκάστρου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρου προϊόντος από την εσωτερική αγορά ως μη κανονικό, νοθευμένο και μη ασφαλές και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι... Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 newsbomb.gr (2012)

 

• Παράνομη τυποποίηση ελαιολάδου σε Carrefour

korladΗ εξευτελιστική τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου που συναντήσαμε στα ράφια μεγάλου σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα (στην καρδιά της ελαιοπαραγωγής), τα 5 λίτρα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με την επωνυμία «Κτήμα» με τιμή αγοράς 11,90 ευρώ! Προκλητικά... φανέρωνε το τι ακριβώς συμβαίνει...

Τι αναφέρει στο πόρισμά του το Τμήμα Ελαίας της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής;..

«...σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από έρευνα που έγινε από την Υπηρεσία μας, διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία ΚΟΡΕ Α.Ε. η οποία αναφέρεται στην ετικέτα συσκευασμένου ''εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου'' ως συσκευαστής του προϊόντος, δεν έχει χορηγηθεί αλφαριθμητικός κωδικός έγκρισης τυποποιητηρίου. Ως εκ τούτου, η τυποποίηση και η διακίνηση ελαιολάδου από την εν λόγω εταιρεία είναι παράνομη.

Ο αλφαριθμητικός κωδικός EL-40-068 που αναγράφεται στην ετικέτα του παραπάνω προϊόντος έχει χορηγηθεί σε άλλη εταιρεία».

zougla.gr

 

• Μαϊμού κρητικό ελαιόλαδο σε σούπερ μάρκετ Lidl

ladilidΈρευνα για ελληνοποίηση ελαιολάδων που πωλούνται ως κρητικό «εξαιρετικό παρθένο» και κρητικό «παρθένο ελαιόλαδο» σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ίδιες ποσότητες, που ανέρχονται σε εκατοντάδες τόνους, να διακινούνται με πλασματικές τιμές ή και εντελώς εικονικά, ώστε κάποιοι επιτήδειοι να εισπράττουν παράνομα την επιστροφή ΦΠΑ.

Όλα άρχισαν όταν διαπιστώθηκε ότι στο συσκευασμένο ελαιόλαδο «Κρητών Γεύσεις» και «Ελαιόλαδο ΕΛΟΜΑΣ» δεν αναγράφονταν πού έγινε η τυποποίηση, ούτε και ο αλφαριθμητικός αριθμός αναγνώρισης (EL).

Επίσης διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία KRETA FOOD ΕΠΕ, που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ελαιολάδων, με την ονομασία «Αρχαϊκά» και τον χαρακτηρισμό «Εxtra Παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής προέλευσης», γίνονταν αγορές ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου, δυσανάλογων, σύμφωνα με την Περιφέρεια, για τη δυναμικότητα της περιοχής... Το ίδιο λάδι, συσκευασμένο κατέληγε στα ράφια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, όπου η τιμή του λαδιού δεν ξεπερνούσε τα 3,80 ευρώ το λίτρο.

e-volos.gr

 

• Νοθευμένο λάδι στην αγορά της Λάρισας

Μία μεγάλη ποσότητα νοθευμένου λαδιού, που όπως φαίνεται διακινούνταν στην αγορά της Λάρισας με θύματα ανυποψίαστους καταναλωτές, έπεσε στα χέρια της αγορανομίας. Τα δοχεία λαδιού που κατασχέθηκαν πωλούνται στην αγορά για παρθένο ελαιόλαδο ενώ ήταν νοθευμένα σε μεγάλο βαθμό με σπορέλαιο... Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του νοθευμένου λαδιού υποστηρίζει πως παρέλαβε την ποσότητα του λαδιού από το συσκευαστήριο της Αθήνας και δεν γνώριζε τίποτε για τη νοθεία.

hyper.gr

Μούργα. Το παχύρευστο κατακάθι που μένει στα μπουκάλια ή στα δοχεία. Είναι επικίνδυνο;

Μούργα. Πολλοί καταναλωτές βλέπουν μετά από λίγες μέρες στα γυάλινα μπουκάλια που αποθηκεύουν το λάδι ή στο τέλος των τενεκέδων, ένα παχύρευστο κατακάθι, αν είναι άτυχοι μέχρι και ύψους δαχτύλων.


Ελάχιστη ποσότητα είναι δικαιολογημένη κι αυτή μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες κι αφού έχετε ενημερωθεί ήδη. Περισσότερη ποσότητα είναι αδικαιολόγητη και υποδηλώνει λάδι κακής ποιότητας, περσινής χρονιάς ή παγωμένης ελιάς.
Μπορούμε να εγγυηθούμε για το ελαιόλαδο παραγωγής μας ότι δεν θα βρείτε ποτέ μούργα!


Όταν ο παραγωγός φέρνει το λάδι στην αποθήκη του από το ελαιοτριβείο, δεν έχει κατασταλάξει εντελώς όπως είναι φυσικό. Περιέχει ένα μικρό ποσοστό ζαχάρων και πρωτεϊνών από την σύνθλιψη της σάρκας της ελιάς, που είναι βαρύτερα από το λάδι και κατακάθονται. Αυτή είναι μια διαδικασία που παίρνει κάποιες μέρες και εναπόκειται στην γνώση, την εμπειρία και την ευθιξία του παραγωγού, για το πότε πρέπει να δώσει το λάδι προς κατανάλωση.

Ωστόσο σε πολλούς αρέσει να αγοράζουν το λάδι κατευθείαν από το ελαιοτριβείο, με αποτέλεσμα να μένει αρκετή ποσότητα στα αποθηκευτικά δοχεία. Σε αυτή την περίπτωση ο παραγωγός οφείλει να έχει ενημερώσει τον πελάτη αν θέλει να έχει ο ίδιος αυτή την φθορά (μούργες λαδιού, κατακάθια).

Η μούργα δεν είναι βλαβερή για την υγεία μας, αλλά είναι δυσάρεστη στην όψη και πρέπει να αλλάζουμε δοχείο στο λάδι για να καθαρίσει για να μην επηρεάσει την ποιότητα του λαδιού, αφού είναι και γευστικά «πικρή». Η αλλαγή δοχείου γίνεται άφοβα, προσέχοντας να σταματήσουμε στο σημείο που παύει το λάδι να είναι διαυγές και προσπαθώντας να είναι όσο γίνεται γρηγορότερη η επαφή του με τον αέρα. Μπορεί να βοηθήσει και το απορροφητικό χαρτί. Έτσι θα απομακρύνετε τα υπολείμματα ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος αλλοίωσης της γεύσης ή της οσμής.

 

Πότε δικαιολογείται η μούργα στο ελαιόλαδο:

• Όταν το λάδι είναι αγορασμένο αμέσως μετά την παραγωγή του από το ελαιοτριβείο.

• Σε έναν αποθηκευμένο για παράδειγμα τενεκέ λάδι θεωρείται φυσιολογικό να υπάρχει ελάχιστη μούργα στον πάτο του γιατί η ψίχα της ελιάς θα αφήσει ελάχιστο κατακάθι, αλλά δεν δικαιολογείται να υπάρχει μούργα σε μπουκάλια με μικρή ποσότητα λαδιού, αν δεν είναι εντελώς φρέσκο το λάδι αγορασμένο εν γνώση σας.

• Όταν είναι χειμώνας και λόγω ψύχους το λάδι κατακάθεται ή και παγώνει μέσα στο δοχείο. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν αποτελεί κίνδυνο αλλοίωσης της ποιότητας του ελαιολάδου. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα ή αν έχει παγώσει, με την αλλαγή των θερμοκρασιών θα επανέλθει.

Τελευταία Νέα

Νέα

Ευχαριστούμε την Realnews!

Φεβ 10, 2022
Ευχαριστούμε θερμά την εφημερίδα Realnews για την τιμή που…
4547
Νέα

Ξεκινήσαμε την νέα μας Παραγωγή!

Δεκ 08, 2021
Εξαιρετική η χρονιά και φέτος από ποιότητα και ποσότητα για…
987
Νέα

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο από Παραγωγό

Φεβ 02, 2021
Εξαιρετική η χρονιά και φέτος από ποιότητα και ποσότητα για…
3323
Νέα

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο - Νέα Επίδαυρος

Δεκ 24, 2019
Εξαιρετική η χρονιά και φέτος από ποιότητα και ποσότητα για…
3081

Δώστε Προσοχή!

Gallery

Δείτε βίντεο από την παραγωγή μας

 
 

Επικοινωνία

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6946707634
 Νέα Επίδαυρος, Αργολίδας

Ακολουθήστε μας στο..