Τηλέφωνο   6946707634

Διαδικασία συγκομιδής στους ελαιώνες μας:

eleiolado times epidauros

Step 1

Αρχικά στο χωράφι απλώνουμε τα δίχτυα και Χτενίζουμε τα κλαδιά της ελιάς με τα μηχανικά χτένια
agourelaio elies ladi

Step 2

Αφού ολοκληρωθεί το ρίξιμο του καρπού, μαζεύουμε τα απλωμένα δίχτυα σε σωρό για καθαρισμό από τα κλαράκια και τα φύλλα. 

elies koskinistra

Step 3

Ρίχνουμε τις ελιές πολύ προσεχτικά για να μην «τραυματιστούν» σε μια μεταλλική κατασκευή με πλέγμα που ονομάζουμε "κοσκινίστρα".
ladi tenekedes timi

Step 4

Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ειδικά σακιά, συνήθως 50 κιλών και τις μεταφέρουμε με δικό μας φορτηγάκι στο ελαιοτριβείο

Γιατί να μας επιλέξετε για το ελαιόλαδό σας

Η ποιότητα ελαιολάδου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν ανεβάζουν τα οξέα του λαδιού, γι' αυτό πρέπει να είστε βέβαιοι από που προμηθεύεστε το σημαντικότερο προϊόν διατροφής του τραπεζιού σας.

1. ΔΕΝ ΡΑΦΙΝΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ

Οι μοναδικές διαδικασίες παραγωγής του λαδιού μας είναι τα στάδια παραγωγής στο ελαιοτριβείο. Δεν χρησιμοποιούμε διαλύτες, ανάμειξη με άλλα έλαια και οι πωλήσεις ελαιολάδου αφορούν μόνο φρέσκο λάδι της φετινής χρονιάς. Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος. 

2. ΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΠΟΠ)

Εκτός από την εξαιρετική ποικιλία μανάκι, εκείνο που κάνει την γεύση και την ποιότητα του ελαιολάδου να διαφέρει από τόπο σε τόπο, είναι το έδαφος και το μικροκλίμα τις περιοχής. Την ίδια για παράδειγμα ποικιλία έχουν φυτέψει σε όλα τα μέρη της χώρας μας ή και σε άλλες χώρες. Η διαφορά όμως του λαδιού σε γεύση και οσμή είναι τεράστια. Το λάδι μας που έχει ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση, σε πολύ κοντινή περιοχή ελαιώνα δεν θα έχει αυτή την υπεροχή, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τις ίδιες μεθόδους καλλιέργειας. 

3. ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΑΜΩΛΙΕΣ

O καιρός είναι άλλοτε σύμμαχος κι άλλοτε εχθρός. Την περίοδο της συγκομιδής, αν υπάρχουν βροχοπτώσεις, οι ελιές πέφτουν από το δέντρο και μένουν αρκετό καιρό στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σαπίζουν. Όταν μαζεύονται κι αναμειγνύονται με λάδι που προκύπτει με ράβδισμα, αλλοιώνουν την γεύση και την ποιότητα του λαδιού.

4. ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Πολλοί παραγωγοί «στρώνουν» τα χωράφια με δίχτυα, τα οποία αφήνουν βδομάδες κάτω από τις ελιές, ώστε να μην χάνεται ο καρπός που ξεκολλάει και πέφτει από κακοκαιρία, βροχή ή αέρα. Ο καρπός που παραμένει χτυπημένος και βρέχεται για μέρες ή σαπίζει ή «ασθενεί» από τον πρωινό πάγο (παγωμένες ελιές) επηρεάζει εξαιρετικά αρνητικά την ποιότητα του λαδιού, τόσο σε οσμή όσο και σε γεύση.

5. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΟΝ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ

Οι περισσότεροι παραγωγοί ελαιολάδου, όταν τελειώνει το ελαιομάζωμα της μέρας, τα τσουβάλια με τον ελαιόκαρπο ή τα αφήνουν αρκετές μέρες μέσα στον ελαιώνα μέχρι να μαζέψουν μια ικανοποιητική γι' αυτούς ποσότητα ή τα μεταφέρουν και τα στοιβάζουν στον προαύλιο συνήθως χώρο του ελαιοτριβείου.

Το πέρασμα των ημερών, ο μη αερισμός του καρπού και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, προκαλούν σάπισμα της ελιάς, με αποτέλεσμα την οσμή και την ανεβασμένη οξύτητα ελαιολάδου. Ο δικός μας καρπός μεταφέρεται κάθε απόγευμα από τους ελαιώνες μας στο ελαιοτριβείο και παράγεται το ελαιόλαδο αυθημερόν ή το πολύ την επόμενη μέρα.
 

Τελευταία Νέα

Νέα

Ευχαριστούμε την Realnews!

Φεβ 10, 2022
Ευχαριστούμε θερμά την εφημερίδα Realnews για την τιμή που…
4406
Νέα

Ξεκινήσαμε την νέα μας Παραγωγή!

Δεκ 08, 2021
Εξαιρετική η χρονιά και φέτος από ποιότητα και ποσότητα για…
970
Νέα

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο από Παραγωγό

Φεβ 02, 2021
Εξαιρετική η χρονιά και φέτος από ποιότητα και ποσότητα για…
3280
Νέα

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο - Νέα Επίδαυρος

Δεκ 24, 2019
Εξαιρετική η χρονιά και φέτος από ποιότητα και ποσότητα για…
3047

Δώστε Προσοχή!

Gallery

Δείτε βίντεο από την παραγωγή μας

 
 

Επικοινωνία

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6946707634
 Νέα Επίδαυρος, Αργολίδας

Ακολουθήστε μας στο..